• Glasbewerking (boek van Martine Knopper)

Glasbewerking van Martine Knoppert is een prachtig naslagwerk voor iemand die iets met glas wil gaan doen een echte aanrader.


Glas is een bijzonder veelzijdig materiaal. Zonder glas zou onze wereld er totaal anders uitzien. Spiegels, flessen, lenzen, en prisma's waren essentieel voor onderzoeken en ontdekkingen in de wetenschap. Veel technologische ontwikkelingen zijn met glas verweven, zo heeft glasvezel bijvoorbeeld gezorgd voor een revolutie in de tecommunicatie. In "glasbewerken"komen naast glasinlood en glasfusing nog heel veel andere technieken aanbod....


Dit Boek "Glasbewerken" door Martine Knoppert vertelt over de ontdekking en geschiedenis van het materiaal glas en over glasmakers uit vroeger tijden en van nu. Het grootste gedeelte van het boek is echter gericht op de praktijk van het werken met glas en glasplaten. De nadruk ligt op het werken met glas in een oven, van brandschilderen tot fusing. Ook het smelten van glas in mallen en koude technieken om glas af tewerken komen ruim aan bod. Nederlandse boeken over glasbewerken zijn schaars nu is er een boek met een heldere uitleg.


Glasbewerking (boek van Martine Knopper)

  • Model: Glas bewerking van Martine Knoppert is een prachtig na slagwerk
  • Beschikbaarheid: Op voorraad
  • € 59,94

  • Excl. BTW: € 49,54